Τέλος διανυκτέρευσης 1 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Όπως γράφει σήμερα το tornos news ο Δήμαρχος  Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι θα θέσει στα ξενοδοχεία της πόλης 1 ευρώ για τέλος διανυκτέρευσης .

«Η ιδέα αυτή που δεν είναι καινούρια, επανήλθε στο προσκήνιο κατά την εκδήλωση προς τιμήν του που οργάνωσε  η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων- FedHatta το βράδυ της Δευτέρας, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του προγράμματος «Δώδεκα».

Όπως είπε ο κ.Μπουτάρης, η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης θα συνοδευτεί από την κατάργηση του τέλους Παρεπιδημούντων. Σύμφωνα με την πρότασή του, το τέλος θα είναι ένα ευρώ ανά διανυκτέρευση και το ποσό που θα συγκεντρώνεται θα διατίθεται για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης. Ο κ.Μπουτάρης ανέφερε ότι ανάλογα τέλη έχουν επιβληθεί σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στη Ρώμη (4 ευρώ) και στο Μιλάνο (5 ευρώ). Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα θεσπίστηκε περιβαλλοντικός φόρος στους τουρίστες των Βαλεαρίδων Νήσων στην Ισπανία, που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου.

Ο δήμαρχος εισηγείται το τέλος διανυκτέρευσης, που θα πληρώνυν οι τουρίστες, να ξεκινήσει εθελοντικά και εάν υιοθετηθεί από τουλάχιστον το 70% των επιχειρήσεων να επιβληθεί υποχρεωτικά για όλους.

Στην εκδήλωση, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης της πολυπολιτισμικότητας της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην προσέλκυση Τούρκων και Ισραηλινών τουριστών».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s